4. december 2016


Maler de sidste korrektioner på min udsmykning til Skagen redningsstation. Den skal afsløres den 20. december. Hører Godspeed you the black emperor! for fuld hammer – gruppe, der spiller symfonisk rock som er helt sublim. Jeg opdagede musikken for nylig, hvor min datter Anna spillede den for mig.

Min udsmykning er malet på to lærreder på 2X3 meter, der er stødt tæt sammen, således at det endelige mål på billedet bliver 3X4 meter. Billedet er monokromt, dvs malet i kun en farve, sort, der er gradueret i mange gråtoner. Motivet er voldsomt, dramatisk og ubegribeligt. Jeg har mixet elementer fra redningsarbejdernes arbejdsliv med elementer fra min billedverden. Det er mit håb, at redningsarbejderne får lyst til i pauserne at fordybe sig i kompositionen, og bruge deres forestillingsevne og måske fortælleglæde til at komme med bud på, hvad det egentlig er der foregår i billedet. Redningsstationen får omkring 3000 besøgende om året, så mon ikke fantasien kan få frit løb, når redningsarbejderne skal svare på spørgsmål om billedets indhold? Det håber jeg!

Nu svinder lyset, og jeg må over til billedet, inden det elektriske lys skal tændes. Skumringen er den fantastiske men desværre alt for korte periode at male i!