4. december , 2016


Maler de sidste strøg på min udsmykning til Skagens nye Redningsstation.. Titlen er ”Rescue Zone”. Maleriet bliver afsløret 20. december. Lytter til ”Godspeed you! Black emperor” – en canadisk gruppe, der spiller helt sublim symfonisk rock. Jeg opdagede musikken for nylig, da min datter Anna spillede den for mig.

Min udsmykning består af to lærreder á 2X3 meter, sat sammen så formatet måler 3X4 meter. Maleriet er monokromt, sort, gradueret i en stor skala af nuancer. Motivet er dramatisk og umiddelbart uforståeligt ved første øjekast. Jeg har blandet elementer fra redningsarbejdernes opgaver med elementer fra min egen motivverden. Jeg håber mit billede vil være til inspiration i redningsarbejdernes dagligdag. Det er mit håb, de vil blive medskabere af værket i den forstand, at de vil dele deres tolkninger af maleriet med de besøgende på redningsstationen. Der kommer årligt cirka 3000 besøgende på redningsstationen, så jeg håber at fantasien bliver sluppet løs!

Nu svinder lyset, og jeg må se at få malet inden det bliver mørkt. Skumringen er det bedste tidspunkt at male i, men desværre alt for kort!